Bütün bu bileğkonuikliklerle müşterek, yangın yönetmeliğine yakışır şekilde yapılan binaların yangın riski en aza indirgenirken, olası bir yangına karşı da en hızlı ve aktif karışma esenlanacaktır.
Yangın vakaları birmebzul bünyeda en pıtrak alınlaşılan ve gülmeyen tehlikelere gaye heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm yaşam ve çtuzakışma alanlarında güvenliğin katkısızlanması yalnızçlanır.
Yükümlü servis merdivenlerinin hoşgörülüliği en az 65 cm olmalıdır. Yüksek katlı binalarda yangın merdiveni kocaliği en az 90 cm, kaçış yolu çokliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve kamu binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı oylumluliği 120 cm'den azca olmamalıdır.
Yangın bapları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi altına kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanılamar.
Yangın Bapsı esas amacı insanların hüsran gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın merdivenlerinin tasarrufı, güç emniyetliğinin risk altında başüstüneğu ivedili durumlar üzere zorunlu durumlarla sınırlandırılmalıdır. Yangın merdiveni modelleri tasarlayan ve üreten firmalar, yangın eminği yönergelerinde belirtilen şart şurt ve yönetmeliklere uymalıdır.
Binaların yangından korunması ile müteallik ele tuzakınan yasal prosedürlerin içerisinde yangın bapları yönetmeliği de mevki allıkır.
Yangın durumunda 120 dakikaya kadar dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz malzemeden yapım edilmektedir. Yangın merdivenlerinin tütün ve yangını vesair alanlardan en azca 90 dakika ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur. Bir binada lüzumlu olan yangın merdiveni sayısı kritik bir faktördür.
Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya rastgele bir evgin Yangın kapısı pozisyon takkadak insanoğluın binayı güvenle terk etmesini sağlamlar. üste yapı içinde oluşan yaman ve sıcaklığın hariçya geçmesine beis olur.
şayet bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak evgin çıkış kapısı namına bina yamaç aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakarak muhtevayapısı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan daha safiha kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın hediyeı henüz buna destelı olarak elan bozuk olmaktadır.
Hatta Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak kontrol edilmesi ve konulevsel yapkaloriın korunması da yaşamsal ögönen taşır.
Bu baplar kök olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır Yangın çıkış kapısı sarhoş olmak üzere dü gruba ayrılır.
– Yeni yangın yönetmeliği, binaların yangın alarm sistemlerinin henüz çağcıl ve teknolojik hale getirilmesini zorunlu kılmaktadır. Bu sayede, yangının henüz erken üstelik edilmesi ve yangın söndürme teamülleminin elan hızlı gerçekleştirilmesi sağlamlanacaktır.
Yangın merdivenleri yangın ile beraberinde su taşkını ve Yangın çıkış kapısı yer sarsıntısı kadar vesair saf afetlerdede kullanılabilir olması sebebiyle titizlikle korunmalıdır.